Uitnodiging lezing over de Pan America motortocht

Beste Mc Snelleveld rijders,

Zoals in onze eerdere bericht vermeld, willen we jullie naast onze eigen bijeenkomsten ook van harte uitnodigen voor een unieke andere bijeenkomst.

Een bestuurslid van de Studiekring Haaften maakte ons attent op de presentatie van een spectaculaire motortocht van het noorden van Alaska tot het uiterste zuiden van Argentinië.

  • Spreker: de heer Rolant Stuber
  • Datum: woensdag 30 maart 2022
  • Aanvang 20.00 uur
  • Plaats:  Burcht van Haeften, Vredeplein 1 in Haaften.
  • Entree: €5 p.p. (leden Studiekring gratis)

De heer Stuber heeft een prachtige, spectaculaire motortocht gemaakt van Alaska naar Zuid-Amerika.

Toen hij zijn eerste motorfiets in 1976 kocht was deze al 25 jaar oud. Het werd zijn studentenmotorfiets en dat betekende dat er niet zachtzinnig mee omgegaan werd. Hij heeft er nooit afstand van gedaan. Na een grondige restauratie aan het begin van deze eeuw heeft hij er zelfs alweer 100.000 kilometer mee gereden, voornamelijk binnen Europa.

In de tweede helft van 2018 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: het rijden van de Pan-American Highway. Daarvan staan alleen het begin- en het eindpunt vast. De route door alle ‘America’s’ wordt naar eigen keuze ingevuld en is meestal ongepland.

De reis van onze spreker begint in Deadhorse in het noorden van Alaska en eindigt in de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaia in Zuid Argentinië.

Zou de oude motor van 67 jaar zo’n monsterrit tussen de 30.000 en 50.000 kilometer kunnen volbrengen en zou de 60-jarige bestuurder dit wel gaan redden?

Het vertrek per boot vanuit Antwerpen vond plaats op 29 mei 2018 en op 24 december volgde de landing op Schiphol. Van de tussenliggende 7 maanden verliep een handvol dagen volgens planning, verder was het aldoor improviseren.

Op woensdagavond 30 maart a.s. kunt u deze bijzondere tocht in woord en beeld meebeleven en zelfs de motor uit 1951 bezichtigen.

Voor alle informatie www.studiekringhaaften.nl of doe een telefoontje naar Beppie van Doorn: 0418-592011 / 06-21914404.

Drive safe en blijf gezond!

Met vriendelijke groet namens,
Mc Snelleveld